×
×

Gratis en vrijblijvende offertes voor vochtbestrijding

Vochtbestrijding is duur. Laat je dus niet ringeloren door veel te dure vochtexperten. Gebruik de macht die je hebt als consument om prijzen op te vragen en te vergelijken. Offertes aanvragen is steeds gratis en vrijblijvend.

Via ons offerteformulier vraag je meteen meerdere offertes aan van specialisten in uw buurt. Wij selecteren de beste vochtbestrijders op basis van jouw criteria! Start meteen met je aanvraag, en je vochtproblemen zijn zo opgelost!

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

vochtproblemen-vochtbestrijding.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Kostprijs van vochtbestrijding: prijs voor elk type vochtprobleem

Vochtproblemen komen steeds op de meest ongewenste ogenblikken, en op de meest ongewenste plaatsen. Maar één ding hebben alle vochtproblemen met elkaar gemeen: je laat ze best zo snel mogelijk behandelen. Vochtbestrijding mag dan in sommige gevallen een kostelijke zaak zijn, maar het is wel een noodzakelijke. Vochtproblemen uitstellen kan op langere termijn voor grotere problemen zorgen.

Maar wat is nu juist de kostprijs van vochtbestrijding? Wel, hier is niet zo eenvoudig een antwoord op te geven, want het hangt af van verschillende factoren. Veel hangt natuurlijk af van het soort vochtproblemen waarmee je te kampen hebt, en vooral, op welke plaats de vochtproblemen zich voordoen. Heb je bijvoorbeeld vochtproblemen als gevolg van een lek, dan volstaat het soms om eenvoudigweg dit lek te dichten, en dan kan je er soms goed vanaf komen. Maar heb je pech, dan zich de oorzaak dieper. En dan kunnen er ingrijpende werken bij te pas komen.

In wat volgt, overlopen we alle types vochtbestrijding, proberen we in te schatten hoeveel de kostprijs zou zijn indien jij voor deze behandeling zou moeten kiezen.

In dit artikel:

prijs vochtbestrijding

Prijs voor het impregneren van de gevel

Het impregneren van de gevel is een populaire behandeling tegen doorslaand vocht. Dit type vochtproblemen, ook wel regenslag genoemd, komt voor wanneer vocht afkomstig van neerslag een poreuze baksten muur binnendringt vanaf de buitenkant. Indien je dit type vochtproblemen lang ongemoeid laat, kan het zelfs voor vochtproblemen zorgen aan de binnenkant van de muren.

Door de gevel te impregneren geef je de gevel als het ware een beschermlaagje. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat neerslag op de muur afketst, en niet meer de muur binnendringt.

De kostprijs voor de behandeling met impregneermiddel hangt af van hoe erg je buitenmuur eraan toe is. De behandeling met impregneermiddel kan je pas starten wanneer je muur volledig hersteld en gereinigd is. Moet je deze twee laatste ook nog doen, dan zal de prijs per meter uiteraard oplopen.

gevel impregneren

De prijzen voor het impregneren van de gevel variëren tussen de 6 € en de 10 € per vierkante meter. Prijzen zullen eerder starten rond de 9 à 10 € per vierkante meter, en zullen dalen naarmate je een grotere oppervlakte moet laten behandelen.

Moet de buitengevel eerst nog gereinigd worden (een propere gevel is absoluut noodzakelijk indien je wil impregneren), dan moet je nog eens zo’n 10 € per vierkante meter bijrekenen.

Is de buitengevel er slecht aan toe, en moet deze vooraf ook nog hersteld worden, dan mag je nog eens zo’n 15 € per vierkante meter bijrekenen.

prijs vochtbestrijding


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Vocht laten aanpakken door een professional? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een vochtbestrijder te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf terug een vochtvrije woning!

Benieuwd naar het tarief van een professionele vochtbestrijder?

Vergelijk prijzen van professionele vochtbestrijders in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Last van vocht in huis? Laat je vochtproblemen niet erger worden. Ze zullen immers nooit vanzelf weggaan. Integendeel, ze richten steeds meer schade aan. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
vochtbestrijders

aanvraag starten


Prijs voor het bestrijden van opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vormen van vochtproblemen. Het komt voor wanneer een bakstenen muur als gevolg van zijn capillaire werking het grondvocht in de bodem opzuigt. Het vocht zal vervolgens in de muren opstijgen, zodat het ook muren in bovengelegen verdiepingen kan beschadigen. Opstijgend vocht kan je meestal herkennen doordat de vochtplekken zich laag bij de grond bevinden.

Om opstijgend vocht te bestrijden moet je ervoor zorgen dat het vocht niet meer de muren kan opstijgen. Dit kan je doen op twee manieren. Enerzijds kan je voor een afscheiding tussen muur en grondvocht zorgen, door de muur te onderkappen. Anderzijds kan je voor een soort van waterdichte barrière in de muur zorgen, door de muur te injecteren.

Wat is de kostprijs voor deze twee methodes?

Muren onderkappen

Het spreekt voor zich dat het onderkappen van muren de meest ingrijpende methode is van de twee. Meestal wordt deze methode slechts toegepast in het kader van grotere renovatiewerken. Je moet immers een vochtwerend scherm plaatsen aan de onderkant van de muur, wat bij bestaande woningen niet altijd even eenvoudig is.

Indien je toch in de mogelijkheid bent om dit te doen, dan kan je best voor deze methode kiezen, aangezien het veruit de meest efficiënte methode is.

Prijzen voor het onderkappen van de muren kunnen variëren al naargelang de dikte. Maar reken op een prijs van 100 € tot 150 € per lopende meter. Soms kan je echter een nog goedkopere prijs bekomen. Je doet er dus goed aan om steeds offertes aan te vragen, en zoveel mogelijk specialisten te vergelijken.

muren onderkappen

Muren injecteren

Ben je niet in de mogelijkheid om je muren te laten onderkappen, dan kan je er nog steeds voor kiezen om je muren te injecteren. Bij deze methode zal de vochtspecialist je muren injecteren met een speciaal product. Dit product zal uitzetten en verharden in je muur, zodat het daar een ondoordringbare barrière vormt, waardoor vocht niet verder de muur kan opstijgen.

Deze methode is veel minder ingrijpend dan het onderkappen van muren, en kan in nagenoeg alle woningen met opstijgend vocht worden toegepast.

Aangezien het veel minder ingrijpend is, is deze methode ook iets goedkoper dan het onderkappen van muren. De prijs voor het injecteren van een muur varieert rond de 100 € per lopende meter. Voor een gemiddeld project zal de prijs dus ongeveer rond de 800 € bedragen. Moet je je hele woning onder handen nemen, dan zal de prijs uiteraard duurder zijn. Ken je ongeveer de afstand per lopende meter, dan kan je uitrekenen hoeveel het je zou kosten.

Muren injecteren is niet heel moeilijk. Indien je handig bent aangelegd, zou je het dus zelf kunnen doen. Reken hier op een kostprijs van ongeveer 60 € per lopende meter, voor het aankopen van de materialen.

muren injecteren

Kelder waterdicht maken

De kelder is helaas een makkelijke prooi voor allerlei types van vochtproblemen. Het is een vochtige plek met weinig ventilatie, een ideale voedingsbodem voor ongewenste gasten zoals schimmels en zwammen.

Er zijn allerlei manieren om de kelder vochtvrij te maken, afhankelijk van het type vochtproblemen. Hoe je opstijgend vocht bestrijdt, en de prijs die daarmee gepaard gaat, kon je hierboven als lezen.

Een ander vaak voorkomend probleem in de kelder is sijpelwater. In dit geval zal grondwater door gaten en spleten de keldermuren binnendringen. Vaak gaat het dan om bakstenen keldermuren, die te poreus zijn om het grondvocht zomaar tegen te houden.

Kelderdichting

Een vrij ingrijpende methode om dit grondvocht tegen te houden is de volledige waterdichte bezetting van de muren. Bij deze methode zal men de muren een waterdichte cementlaag geven, die het grondvocht wel zal tegenhouden, in tegenstelling tot je oude (bakstenen) keldermuren.

Werkelijk elke vierkante centimeter moet behandeld worden, anders kan grondvocht zich nog steeds door de muren boren. Het spreekt voor zich dat dit een heel omvangrijk karwei is.

Het spreekt voor zich dat kelderdichting niet goedkoop is. Je moet immers ineens heel de kelder onder handen nemen, het kan niet bij slechts één hoekje blijven. Kostprijzen voor kelderdichting variëren rond de 80 € per vierkante meter voor de binnenzijde, en 125 € per vierkante meter voor de buitenzijde.

De totaalprijs voor een kelderdichting kan al snel richting 5.000 à 10.000 € gaan, afhankelijk van de grootte van je kelder en de ernst van de vochtproblemen.

Kelderdrainage

Indien kelderdichting geen goede oplossing is, bijvoorbeeld omdat het grondvocht nog steeds door de muren dringt, dan wordt vaak gekozen voor kelderdrainage.

Bij kelderdrainage zal men het binnenkomend grondvocht opvangen in drainagekanaaltjes die het opgevangen grondvocht naar een afvoerput leiden. Een ingenieus systeem met sensor en pomp zal vervolgens het opgevangen water uit de put pompen en naar de riool leiden.

Ook dit systeem impliceert een grondige renovatie van de kelder. Afhankelijk van welk type systeem men kiest (wanddrainage, vloerdrainage of randdrainage), zal men noppenfolie plaatsen op de bestaande ondergrond, deze noppenfolie waterdicht afplakken en verder afwerken met een geschikte afwerkingslaag, bv. een betonnen vloer indien het gaat om vloerdrainage, of gipskartonplaten indien het gaat om wanddrainage.

Ook hier zijn de uit te voeren werken uiteraard niet goedkoop. De werken impliceren een grondige renovatie van de kelder. De kostprijs van kelderdrainage hangt voornamelijk af van welk type drainagesysteem juist geïnstalleerd moet worden.

Het goedkoopste systeem is randdrainage, waarmee enkel de kimnaden een drainagesysteem krijgen.

Wanddrainage is veruit het duurste systeem. Bij deze methode worden niet enkel de wanden van een noppenfolie voorzien, maar ook de vloer. Dit gebeurt omdat de vloer het water dan van de wanden wordt weggeleid niet de baas kan. Met een drainagesysteem is de kelder voor 100% voorzien van drainagekanaaltjes, en heb je dus volledige controle.

Wanddrainage is niet goedkoop. De kostprijs voor een systeem met wanddrainage kan al snel oplopen tot boven de 10.000 €.

kelderdrainage

Kostprijs voor het behandelen van ventilatieproblemen

Een ander type vochtproblemen zijn de vochtproblemen als gevolg van een gebrek aan ventilatie. Dit type vochtproblemen vind je vaak terug in vochtige ruimtes zonder enige vorm van verluchting. Ook hier is de kelder uiteraard een makkelijk slachtoffer, al vind je dit type problemen ook terug in kruipruimtes, badkamers en keukens.

Vaak kunnen ventilatieproblemen opgelost worden door gewoon even het raam open te zetten. Maar soms is dit helaas niet mogelijk. Nogal wat kelders hebben geen raam of keldergat die de kelder kunnen verluchten.

In dat geval in een ventilator met afzuigsysteem de oplossing. Heb je geluk, dan volstaat een kleine muurventilator zonder afvoerbuis. Dit type wordt bijvoorbeeld vaak geplaatst in de badkamer waar de ventilator de warme lucht meteen naar buiten kan zuigen. Dit type ventilator vind je al voor zo’n 50 €.

Indien je minder geluk hebt, dan moet de afvoer naar buiten nog zelf aangelegd worden, bijvoorbeeld in een kelder zonder bestaande weg naar buiten. Een klassiek karwei voor vochtbestrijders in de kelder is het installeren van een ventilator, waarbij ze ook voor de afvoer naar buiten zorgen.

De plaatsing van dit type ventilator kan soms heel lastig zijn, aangezien er soms kleine breekwerken aan te pas komen. De kostprijs voor type werken kan al gauw oplopen tot boven de 1.000 €.

Prijs voor lekdetectie

Een laatste type vochtproblemen zijn de vochtproblemen als gevolg van lekken. Dit type vochtproblemen zijn heel venijnig, aangezien ze soms maandenlang bestaan vooraleer je ze opmerkt. Vaak hebben ze tegen dan al heel wat schade aangericht.

Lekken opsporen is niet altijd even eenvoudig, omdat heel veel leidingen verborgen zijn achter muren of onder de vloer. Dit maakt het niet makkelijk om de exacte locatie van een lek aan te duiden.

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel geavanceerde manieren om lekken op te sporen zonder dat je hiervoor breekwerken hoeft uit te voeren. Ondermeer via infrarood toestellen of via geluidsgolven zijn lekken vandaag de dag makkelijk op te sporen door gespecialiseerde firma’s.

Lekdetectie is nog relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten vochtproblemen. Gemiddeld kost een bezoek van een specialist in lekdetectie zo’n 500 €. Hopelijk voor jou valt de schade aan muren of vloer dan ook mee, zodat je er geen financiële kater aan overhoudt.

lekdetectie

Premies voor vochtbestrijding

Met welk type van vochtproblemen je ook te maken hebt, de kosten voor het bestrijden van vocht kunnen soms hoog oplopen. Gelukkig kan je in vele gevallen rekenen op financiële hulp van de Vlaamse Overheid. Indien je voldoet aan enkele strikte voorwaarden, kan je immers in aanmerking komen voor een premie.

Mensen die investeren in werken ter bestrijding van vochtproblemen kunnen aanspraak maken op de Vlaamse Renovatiepremie of de Vlaamse Verbeteringspremie. Dit zijn het type werken waarvoor je een premie kan krijgen:

Hoeveel de premie juist bedraagt, hangt af van het factuurbedrag van de werken. Hou er wel rekening mee dat er een limiet is in het premiebedrag dat wordt uitbetaald.

Wil je meer weten over de premies die je kan krijgen? Hoeveel ze bedragen en wat de voorwaarden zijn? Lees er alles over op onze pagina over premies voor vochtbestrijding.

prijs vochtbestrijding

Conclusie

Of je nu te maken hebt met opstijgend vocht, regenslag of een lekkende kelder? Vochtbestrijding is altijd duur, zeker omdat het vaak ongelegen komt. Maar wie slim is, kan al gauw enkele tientallen tot honderden euro’s besparen. Hoe? Door offertes van verschillende vochtspecialisten met elkaar te vergelijken.

Je zou ervan versteld staan hoe groot de prijsverschillen tussen twee vochtspecialisten kunnen zijn. Wees slim en haal het onderste uit de kan.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk en bespaar tot enkele honderden euro’s!

Gratis en vrijblijvende offertes voor vochtbestrijding

Vochtbestrijding is duur. Laat je dus niet ringeloren door veel te dure vochtexperten. Gebruik de macht die je hebt als consument om prijzen op te vragen en te vergelijken. Offertes aanvragen is steeds gratis en vrijblijvend.

Via ons offerteformulier vraag je meteen meerdere offertes aan van specialisten in uw buurt. Wij selecteren de beste vochtbestrijders op basis van jouw criteria! Start meteen met je aanvraag, en je vochtproblemen zijn zo opgelost!

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.


vochtbestrijders
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Kostprijs van vochtbestrijding
Premies voor vochtbestrijding
Verzekering tegen vochtproblemen